Nacomi Next Level Dermo wielopoziomowy krem intensywnie nawilżający 50ml
Cena regularna:
towar niedostępny
Krem dzięki połączeniu aktywnych składników z przełomową technologią wykazuje działanie wielopoziomowe. Głównym celem PatcH2O® jest zapewnienie optymalnego poziomu nawilżenia warstwy rogowej, aby utrzymać elastyczność i gładkość skóry przez jak najdłuższy czas. Unikatowe połączenie kwasu hialuronowego, alginianu i filmotwórczego polisacharydu - pullulanu - tworzy na powierzchni skóry sieć, która zapobiega przed nadmierną utratą wody oraz poprawia jakość bariery ochronnej. Stopniowo uwalniany z mikrosieci do warstwy rogowej naskórka kompleks substancji aktywnych złożony z gliceryny, seryny, trehalozy i mocznika zapewnia jej długotrwałe i intensywne nawilżenie.
Zawarte 4 formy kwasu hialuronowego o różnych rozmiarach i właściwościach, wnikają w skórę, zapewniając wielopoziomowe nawilżenie. Większe cząsteczki kwasu hialuronowego osadzają się na powierzchni skóry, tworząc warstwę zapobiegającą utratę wilgoci. Mniejsze natomiast przenikają w jej głębsze warstwy, gdzie nawilżają i wypełniają zmarszczki od wewnątrz.
Kompozycja naturalnych olei z awokado, baobabu i ze słodkich migdałów oraz masła shea zadba o miękkość i elastyczność skóry. Zawarte w nich substancje odżywcze doskonale ją pielęgnują, przynosząc ukojenie. Wraz z niacynamidem odbudowują barierę hydrolipidową skóry, dzięki czemu skóra nie traci nawilżenia oraz jest bardziej odporna na działanie szkodliwych czynników zewnętrznych.
Stosowanie
Nałóż niewielką ilość na oczyszczoną skórę twarzy. Delikatnie wmasuj i pozostaw do całkowitego wchłonięcia.
Unikaj kontaktu z oczami. Produkt do użytku zewnętrznego.
Rodzaj skóry oraz defekty kosmetyczne, dla których ten produkt może być pomocny
- skóra sucha
- skóra odwodniona z naruszoną barierą ochronną
Uwagi
Odpowiada wymaganiom testu zgodności ze skórą atopową i szczególnie wrażliwą, łatwo ulegającą podrażnieniom (Skin Compatibilty Test) oraz spełnia wymagania stawiane wyrobom kosmetycznym o deklarowanych właściwościach tzw. hipoalergicznych.