EKO Chlorella (200 g)
Chlorella to jednokomórkowa niebiesko-zielona alga bogata w białko. Zawiera również kwasy tłuszczowe, w tym: kwas linolowy oraz alfa-linolowy.
Chlorella jest znana ze swoich właściwości oczyszczających.
Chlorella jest uprawiana ekologicznie na jednej z wysp Morza Południowochińskiego. Stawy w których chlorella jest uprawiana zawierają wyłącznie filtrowaną naturalnie wodę. Po zebraniu i suszeniu chlorelli następuje bardzo ważny proces rozbijania ścian komórkowych dzięki czemu wszystkie wartości odżywcze zawarte w chlorelli mogą być przyswajane przez nasz organizm.
Chlorella Rainforest Foods jest produkowana w Wielkiej Brytanii przez wiodącą firmę spełniającą rygorystyczne normy i wymogi MHRA (Medicine and Healthcare products Regulatory Agency).
Rainforest Foods chlorella nie zawiera substancji wypełniających takich jak np. sole magnezowe kwasów tłuszczowych mających wpływ na smak (również jego potencjalny wpływ na krew i problemy systemu odpornościowego jest obecnie przedmiotem dyskusji w środowisku naukowym).
Chlorella Rainforest Foods posiada certyfikat ekologiczny Soil Association, co gwarantuje, że produkt sprzedawany jako ekologiczny rzeczywiście takim jest. Jedyną gwarancją, że klient kupuje produkt ekologiczny jest certyfikat ekologiczny danego kraju i obowiązkowe logo UE w postaci zielonego liścia (dotyczy produktów spożywczych ,w tym suplementów diety). Ponadto wszystkie produkty certyfikowane ekologicznie muszą posiadać kod certyfikacji na opakowaniu. Dla firm brytyjskich takich jak Rainforest Foods ma to format GB-ORG-05.Jeśli taki kod nie jest obecny na opakowaniu - produkt nie jest ekologiczny.
Certyfikat ekologiczny jest gwarancją, że produkt nie jest skażony resztkami pestycydów, środków owadobójczych czy chwastobójczych. W trosce o swoje zdrowie warto wybierać produkty z certyfikatem ekologicznym.
SKŁADNIKI:
100% sproszkowana ekologiczna chlorella (Chlorella Vulgaris).
Produkt zawiera naturalnie występujące siarczany.
Składniki | ½ łyżeczki | 1 łyżeczka |
Sproszkowana chlorella z certyfikowanych upraw rolnictwa ekologicznego (Chlorella Vulgaris) | 2,5 g | 5 g |
SPOSÓB UŻYCIA:
W pierwszym tygodniu pół (½) łyżeczki raz lub dwa razy dziennie w połączeniu z wodą, sokiem lub smoothie. Po pierwszym tygodniu można zwiększyć porcję do 1 łyżeczki.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie stosować w trakcie ciąży oraz w okresie karmienia piersią. Stosowanie przez osoby przyjmujące leki tylko po konsultacji z lekarzem lub specjalistą.
Informacja alergenna: Może zawierać siarczyny ze względu na naturalne występowanie w procesie produkcyjnym.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać z dala od światła w temperaturze poniżej 30 °C.