Health Labs 4US Vitamin C natural+ 120 kaps
SUPLEMENT DIETY
Vitamin C Natural+
Witamina C z naturalnych ekstraktów roślinnych
- zadbaj o swoją odporność
- walcz z uczuciem zmęczenia
- zyskaj zdrowo wyglądającą skórę
- stymuluj produkcję kolagenu w komórkach
Odpowiedni dla wegan
towar niedostępny
SUPLEMENT DIETY
Vitamin C Natural+
Witamina C z naturalnych ekstraktów roślinnych
- zadbaj o swoją odporność
- walcz z uczuciem zmęczenia
- zyskaj zdrowo wyglądającą skórę
- stymuluj produkcję kolagenu w komórkach
Odpowiedni dla wegan
120 kapsułek— 30 dni stosowania
Co wyróżnia Vitamin C Natural+?
NATURALNE EKSTRAKTY
Suplement diety Vitamin C Natural + zawiera ekstrakty z owoców camu camu, aceroli, gorzkiej pomarańczy oraz perełkowca japońskiego, które są najlepszym źródłem witaminy C oraz rutyny i hesperydyny wspierającym układ odpornościowy.
CZYSTY SKŁAD POTWIERDZONY BADANIAMI
W suplemencie diety Vitamin C Natural+ nie znajdziesz zbędnych wypełniaczy, konserwantów i barwników. Czysty skład pozbawiony zanieczyszczeń potwierdzają badania produktów przeprowadzone przez niezależne, akredytowane laboratorium J.S. Hamilton Poland.
MAKSYMALNA SKUTECZNOŚĆ
Składniki suplementu diety Vitamin C Natural+ mają aktywne biologicznie formy i odpowiednio duże, bezpieczne porcje, które wyrównują niedobory witaminy C.
WYGODA STOSOWANIA
Suplement diety Vitamin C Natural+ to suplement w formie kapsułki, co pozwoli Ci w prosty sposób kontrolować ilość przyjmowanej witaminy.
AUTORSKA RECEPTURA
Skład Vitamin C natural+ opracowaliśmy z udziałem doświadczonych specjalistów żywienia. Dzięki ich wiedzy i pasji powstały suplementy, które spełnią oczekiwania najbardziej wymagających kobiet i mężczyzn.
Musisz wiedzieć
Zalecane spożycie
VITAMIN C NATURAL+
Do 4 kapsułek dziennie
— popijając wodą
Składniki
Ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra L.) zawierający 25% witaminy C, ekstrakt z owoców camu camu (Myrciaria dubia) zawierający 5% witaminy C, kwas L‑askorbinowy (witamina C), substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, ekstrakt z owocu gorzkiej pomarańczy (Citrus aurantium L.) zawierający 95% hesperydyny, ekstrakt z perełkowca japońskiego (Sophora japonica L.) zawierający 95% rutyny, bioflawonoidy cytrusowe, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.
Przechowywanie
W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej 15‑25° C, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od wilgoci i światła.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Kobiety w ciąży i matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem.
PRODUCENT
Health Labs Care Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. ul. Sienkiewicza 81/3/200 15‑003 Białystok
Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.
Kiedy warto stosować Vitamin C Natural+?
-
Chcesz stosować ją profilaktycznie, aby wzmocnić organizm
-
Masz niską odporność, co powoduje częste infekcje i przeziębienia
-
Chcesz uzupełnić niedobory witaminy C w organizmie w okresach rekonwalescencji po chorobach zakaźnych lub w czasie gojenia ran po oparzeniach
-
Walczą z niedoborem żelaza (witamina C stosowana jest pomocniczo w leczeniu niedokrwistości z niedoboru żelaza)
-
Jesteś osoba palącą
Składniki Vitamin C Natural+
SKŁADNIKI AKTYWNE
L‑ASKORBINIAN POTASU (WITAMINA C)
Witamina C jest silnym przeciwutleniaczem, pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym oraz wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego. Pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł, zębów oraz skóry.
Witamina C budzi bardzo sprzeczne uczucia - u jednych nie cieszy się dużą sławą, inni natomiast cenią sobie jej dobroczynne właściwości. Jak to jest z tą witaminą C? Czy naprawdę jest przydatna i powinniśmy ją suplementować? Czy poprawia odporność?
Charakterystyka ogólna
Witamina C, czyli kwas askorbinowy, jest związkiem chemicznym, który jest dla nas niezbędny do funkcjonowania - z tego też powodu musimy dostarczać go wraz z pożywieniem. Kwas askorbinowy występuje zarówno w organizmach zwierzęcych, jak i roślinnych. U wielu zwierząt oraz ludzi nie jest syntetyzowany, czyli nie zostaje wytwarzany w organizmie i musi być przyjmowany z pokarmem.
W pożywieniu witaminę C można znaleźć zarówno w produktach pochodzenia zwierzęcego, jak i oczywiście roślinnego. Niestety, witamina pochodząca z pożywienia jest bardzo nietrwała - oznacza to, że jest wrażliwa na działanie wszelkich czynników zewnętrznych, które ją niszczą. Są to:
- wysoka temperatura,
- światło,
- powietrze.
Z tego też powodu tak wiele mówi się o tym, by jak najmniej przetwarzać owoce i warzywa, które zawierają ją w największej ilości, ponieważ już samo krojenie wpływa destrukcyjnie na witaminę C. Taki efekt sprawia, że pobieranie witaminy C wraz z pożywieniem jest nieco utrudnione, a jej dostarczana ilość trudna do zweryfikowania. Każde przetworzenie żywności, jak obieranie, krojenie, gotowanie, pieczenie niszczą zawartość witaminy C w poszczególnych produktach.
W tym przypadku suplementacja w celu poprawy zdrowia organizmu jest bardzo przydatna, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że syntetyczna witamina C jest bardziej stabilna.
Działanie witaminy C
Witamina C ma bardzo szeroki wpływ na cały organizm i bierze udział w różnych procesach.
- Jest bardzo dobrym przeciwutleniaczem, dzięki czemu minimalizuje stres oksydacyjny i redukuje wolne rodniki.
- Bierze udział w aktywacji wielu enzymów w organizmie.
- Ma wpływ na syntezę (produkcję) kortykosteroidów oraz neuroprzekaźników.
- Ma udział w syntezie kolagenu, przez co wpływa na prawidłowy stan tkanki łącznej. To wpływa również na szybsze gojenie się ran.
- Wzmacnia dziąsła, zęby, przyczynia się do zminimalizowania próchnicy, poprzez redukcję bakterii ją powodujących.
- Wzmacnia odporność organizmu.
- Ma wpływ na równowagę psychiczną.
To potwierdza, że witamina C jest niezwykle istotna dla naszego organizmu i wszelkich procesów, które się w nim toczą. Dzięki niej jesteśmy w stanie poprawnie funkcjonować, a to nie wszystko, co nam oferuje.
Źródła witaminy C
Jak zostało wspomniane powyżej, witamina C znajduje się zarówno w produktach roślinnych, jak i odzwierzęcych. Może się to wydawać dobrą możliwością, aby ją dostarczyć, natomiast warto pamiętać o jej wrażliwości na wszelkie czynniki zewnętrzne.
Źródła roślinne (na 100 gramów produktu) to m.in.:
- acerola - 1600 mg,
- owoce róży - 426 mg,
- nać pietruszki - 178 mg,
- czarna porzeczka - 177 mg,
- papryka - 107 mg,
- truskawki - 63 mg,
- pomarańcza - 53 mg,
- cytryna - 53 mg.
Witamina C jest dostępna w szerokiej gamie owoców i warzyw, dlatego warto je spożywać, oczywiście w jak najmniej przetworzonej formie.
Źródła zwierzęce (na 100 gramów produktu) to m.in.:
- wątróbka wołowa - 30 mg,
- wątróbka wieprzowa - 22 mg,
- dorsz - 2 mg,
- pstrąg - 1 mg,
- mleko krowie - 1 mg.
Przetworzenie tych produktów również będzie miało istotny wpływ na zawartość witaminy C - niestety wszystkie z nich spożywamy w zmienionej formie (smażone, pieczone, gotowane na parze).
Witamina C - zapotrzebowanie
Zapotrzebowanie na witaminę C u dorosłego człowieka wynosi od 45 do 90 mg na dobę. Jest to niezbędna ilość, jaką musimy dostarczyć do organizmu z zewnątrz.
Ciekawostki
- Jako że witamina C zalicza się do najbardziej podstawowych witamin, jest przebadana w aż 67144 badaniach!
- Suplementując witaminę C warto pamiętać, że wspiera ona przyswajanie żelaza - to dobra wskazówka dla osób, które cierpią na jego niedobór.
- Jeżeli spożywasz duże ilości witaminy C, znacznie lepiej przyjmować ją w mniejszych porcjach, w kilkugodzinnych odstępach. Dzięki temu lepiej się przyswaja.
- Witamina C najlepiej wchłania się w obecności bioflawonoidów, które występują wraz z nią w naturze.
VITAMIN C NATURAL+ | W 4 KAPSUŁKACH | RWS* |
---|---|---|
Witamina C | 760 mg | 950% |
Ekstrakt z owoców aceroli, w tym: | 800 mg | |
witamina C | 200 mg | 250% |
Ekstrakt z owoców camu camu, w tym: | 800 mg | |
witamina C | 50% | |
Hesperydyna | 144,8 mg | |
Rutyna | 144,8 mg | |
Bioflawonoidy cytrusowe | 80 mg |
Najczęściej zadawane pytania
Czy suplement diety Vitamin C Natural+ został przebadany?
Bezkompromisowo dbamy o jakość i bezpieczeństwo naszych produktów, dlatego wszystkie suplementy HealthLabs zostały przebadane w niezależnym, certyfikowanym laboratorium J.S. Hamilton Poland, które spełnia najwyższe normy jakościowe, potwierdzone min. przez Polskie Centrum Akredytacji oraz członkostwo w organizacjach krajowych i międzynarodowych, takich jak FOSFA (Federation of Oils, Seeds and Fats Associations) czy GAFTA (Grain & Feed Trade Association).
Która witamina C jest lepsza: w kapsułkach czy liposomalna?
Wszystko zależy od Twoich oczekiwań. Vitamin C lipo+ zdecydowanie lepiej się przyswaja i polecamy ją osobom o zwiększonym zapotrzebowaniu na ten składnik np. sportowcom. Należy jednak pamiętać, że jest to forma syntetyczna, więc jeżeli zależ Ci na suplementacji witaminy C pochodzącej z naturalnych ekstraktów, to Vitamin C Natural+, mimo słabszej przyswajalności, będzie dla Ciebie odpowiednim wyborem.
Kiedy brać suplementy - przed, po, czy w trakcie posiłku?
Zalecamy przyjmować nasze produkty zawsze po posiłkach, żeby ograniczyć prawdopodobieństwo wystąpienia jakichś dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego.
Z jakimi produktami HealthLabs mogę łączyć Vitamin C Natural+ ?
Ze względu na obecność witaminy C w niektórych suplementach HealthLabs, należy ocenić, jaka ilość będzie wystarczająca. Vitamin C Natural+ warto jednocześnie przyjmować z żelazem, aby zwiększyć jego przyswajalność.
Czy kobiety w ciąży i karmiące piersią mogą stosować suplement diety Vitamin C Natural+?
Dla kobiet w ciąży oraz karmiących piersią powstały produkty LittleMe. Jednak z uwagi na Twoje bezpieczeństwo, przed każdą suplementacją zalecamy konsultację z lekarzem.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
19,53 zł
Cena regularna:
27,90 zł
10,79 zł
Cena regularna:
11,99 zł
15,29 zł
Cena regularna:
16,99 zł
87,99 zł
Cena regularna:
159,99 zł